Trött

Precis kommit hem från kåren och en lunch med min långa granne. Fick sticka ner rätt tidigt imorse för att fixa de sista protokollen så nu är allt klart. Ska bara försöka få tag i de sista underskrifter som saknas. Tyvärr är inte alla i stan under sommaren så det är nog rätt kört. Många väntar bara på att man ska höra av sig tyvärr även fast de vet att de har protokoll att skriva under. Passade sedan på att umgås med min gamle polare som jag inte har träffat på ett tag. Skumt nog då han och hans sambo har flyttat till samma gata som oss.

Fredag idag, spelar egentligen ingen roll för min del då jag är ledig hela tiden. Jag är inte arbetslös utan jag har sommarlov som min dietist så fint sa det. Det som är lite roligt dock är att idag börjar trollets semester så får äntligen umgås lite mer med honom. Han jobbar ju så sent. Så nu ska vi väl bara försöka planera vad vi ska hitta på under dessa tre veckor.

Fick en smärre shock idag då jag fick veta att jag har en väldigt stor summa att betala. Förstår verkligen inte hur detta ska gå, har ungefär 2000 kr att leva på resten av sommaren så är smått panikartad nu. Mor och troll har redan fått försörja mig så mycket så jag vill inte mer. Fick en smärre ångestattack imorse och troll låg och sov som en stock så det var bara att samla sig och ge sig iväg. Hoppas på att det löser sig men just nu är det bara hemskt..

Nu försvann solen, himlen blev kolsvart och regnet bara öser ner. Ja, vädret brukar ju passa humöret så det är väl inte fel.
Ha det gott!

Ett försök till

Började dagen med att gå till dietisten på vårdcentralen. Remisser is the shit förresten så behövde bara betala 80 kr. En mycket trevlig kvinna må jag säga, vi diskuterade det vanliga. Bollade lite idéer om vad det skulle kunna vara som gör att jag fortsätter gå upp i vikt. Den främsta orsaken kom vi fram till att det var för lite motion. Så har fått ett käckt litet schema som jag ska fylla i varje gång jag promenerar, cyklar eller vad som helst. På så vis kan jag ha koll på mig själv. Ska träffa henne igen i mitten av augusti då vi ska gå igenom mina kostvanor lite mer detaljerat.

Efter bar det direkt bort mot kåren för att träffa Erika och fixa lite med protokollen. Gick rätt så smärtfritt, känner mig väldigt elak som skapat så mycket problem för henne och andra men inte så mycket att göra åt saken just nu förutom att få iordning på papprena så gott som det går. Efteråt gick vi och luncha med min favorit tacopaj, mumma. Massa sallad och gott bröd till. Inte fy skam på den lunchen, även fast man får vänta en stund på maten. Ska träffas imorgon på kåren igen då det var två protokoll som vi inte fick ut och som jag ska försöka fixa nu.

Snart har iaf trollet semester så vi lär väl hitta på lite saker då. Jag håller tummarna för en tripp upp till Stockholm, en helg hos hans mormor och morfar i stugan och en tur med mina föräldrars segelbåt. Då skulle jag nog vara rätt nöjd sen. Annat som är inplanerat är planeringshelg i Malmö och sen själva bröllopet förstårs. Ska bli riktigt roligt. Otroligt nog ska jag på bröllop innan systerns bröllop också, jag som bara gått på ett tidigare i mitt liv ska nu på bröllop två helger i rad. Fast då troll jobbar så ska vi inte på vigseln på första bröllopet utan bara själva bröllopsfesten. Det ska bli trevligt dock.

För övrigt så känner jag mig väldigt motiverad just nu innför allting. Vi får se hur det känns imorgon men jag hoppas på det bästa.
Ha det gott!

En riktigt sjuk värld

Gårdagen var verkligen en av de löjligaste dagar jag har varit med om. jag måste erkänna att jag började följa omröstningen av FRA-lagen relativt sen. Bea och nyheter går inte alltid bra ihop, när jag skrev B-uppsats för ett par veckor sedan så kunde man ha sprängt regeringen och jag hade inte vetat någonting. Jag är iaf helt klart en av de många som tycker FRA är ett av de mest idiotiska förslag den här patetiska högerregeringen har kommit fram till. Lilla Sverige ska bli en övervakningsstat. Jag är stolt över att så många faktiskt protesterade utanför riksdagen, hade jag själv bott i stan hade jag vackert traskat dit jag också. Det är allt för sällan som folk protesterar så offentligt mot sin regering, oftast går folk och smågnäller utan att säga något när det verkligen gäller. Självklart kan man inte förvänta sig att högern faktiskt ska lyssna på sina väljare, som de tydligen inte gjorde heller. När det är så många som ropar så högt så tycker jag det är en förolämpning mot det svenska folket att dra till med några patetiska förändringar som ser fina ut utåt men som när man tittare närmare är nästan totalt meningslösa. Ja, visst. En fin liten nämnd som ska ha koll på det hela och en nämndeman som ska vara med och titta på när tillstånd ska införskaffas för att bevaka en specifik person. Men vem ska övervaka sen? Vem ska ha koll på att att människors uppgifter hanteras rätt när bevakning väl sker? Så länge vi har en sådan här övervakningslag så finns det inte en chans att regeringen kan garantera 100% intigritet för individen. Och jag kan tillägga att den personliga intigriteten är en stor del av vad som skapar en demokrati. Fast det är ju väldigt typiskt högern överhuvudtaget, så lite makt som möjligt till folket. Jag kan inte säga att jag tycker sossarna sköter det här landet galant, men jag kan lugnt säga att sen när alliansen tog över så har det här landet bara gått utför. Sen tycker jag det är ett lite intressant tillägg att högerblocket inte hade en majoritet när moderaterna valdes så därför borde Persson blivit tillfrågad om ministerskap och dylikt. Istället satt Reinfeldt direkt på tronen utan några som helst problem, jag anser därför att vi har en regering som lätt skulle kunna ogiltigförklaras.
Sen måste jag nämna nu när jag kolla lite på debattprogram på 1an nu innan, Maud Olofsson satt i soffan och blev intervjuad. Vid frågan om att det var så många som protestera så svarar hon " ja men de är väl fint att det är så många som intresserar sig för politik" och vid frågan varför de inte lyssna "Det gjorde vi, de fick följa en debatt om att göra ändringar och vi har förbättrat lagen nu" Nu är inte detta några exakta citat men det ger en bild av vad hon sa. Och jag orkar knappt kommentera det hela. Sen måste jag säga att den stora frånvaron av riksdagsledamöter är upprörande, de är valda av folket då kan de inte bara sitta hemma och glo vid viktiga beslut. Speciellt Birgitta Ohlsson (fp) som var närvarande men valde att lägga ner sin röst även fast hon säger att ett sådant beslut går emot hennes grundvärderingar. Fegt! Att sedan Reinfeldt flydde landet för att titta på fotboll vid en sådan viktig omröstning idiotförklarar honom och han sjunker om inte ännu lägre i mina ögon. Sedan kan man ju börja diskutera hur han lyckades ta sig till Österrike så fort och vem/vilka som fick betala för den resan....
Ytterligare en sak är hur lite mediebevakning det hela fick, fotbollen har fått lika mycket om inte mer i vissa fall. Det är ju helt otroligt. Vad är fotboll i jämförelse med ett lagförslag i vårt egna land som går emot Europeiska riktlinjer och mänskliga rättigheter?
Jag kan lugnt säga, igår kväll var jag inte ett dugg stolt över att vara svensk. Nu är det inte ofta jag är det men igår skämdes jag verkligen.

Nu borde jag äta frukost och fortsätta plugga då diverse skoluppgifter ska vara inne idag. Eller kanske igår enligt andra uppgifter men det spelar ingen roll. Ikväll bär det av till Kungshamn och en timmas resa lär bli ungefär fyra. Men det är smällar man får ta.
Ha det gott! Och good luck Sverige...

Bara en liten bit till

En uppgift färdig, två kvar med två dagar att göra dem. Ja, jag erkänner jag är lite sent ute men det är Bea i ett nötskal. Har lite missade uppgifter från kurser den här terminen som ska vara inne innan midsommar. Men det är lugnt, jag arbetar väldigt bra under press. Igår skrev jag en bokanalys på två timmar till exempel... Ska bli väldigt skönt när jag är klar dock, för då har jag verkligen sommarjobb. Speciellt med tanke på att jag inte har ett jobb. ´
Det blir bara till att spendera så lite pengar som möjligt, har redan ett antal idéer som vad som behövs göras här hemma samt gå ut och promenera så mycket jag kan. Så det blir säkert bra, lär vara redo att hänga mig framemot augusti men så får det väl bli då.

Idag ska jag iaf skriva tre sidor om vad jag har lärt mig om Kulturvetenskap. Tror inte det blir allt för svårt, jag kan ju faktiskt en hel del vid det här laget. Det är bara att stödja mina teorier med litteratur, skriva ner lite noter och sen köra på. Är mest nervös för den missade tentan som jag ska komplettera, den var för kort.
Annat idag är att jag måste gå till vårdcentralen igen. Jag var ju där i förra veckan för att göra en liten hälsokontroll samt ta prover. Sen har jag bara väntat på resultatet. igår ringde de för att säga att jag måste lämna blodprov igen för de har schabblat till det på något vänster, tack tack tack... Hoppas jag får en annan sköterska den här gången, den andra var inte så duktig.

Imorgon kväll bär det av ut till kusten och trollets pappa. Ska bli kul att sitta i köer i ett par timmar för att kunna fira midsommar i Kungshamn. Eller kanske inte.. Finns inte så mycket annat att göra dock, vi kan inte direkt åka idag. Så det får bli som det blir helt enkelt. Hoppas bara på någolunda uppehåll i helgen så man kan slippa sitta och uggla i deras hus hela dagarna.
Nä, nu får jag sätta igång.
Ha det gott!

Mölndal i helgen

Har varit i Mölndal och firat mamma i helgen som varit nu. Alltid lika mysigt att få träffa familjen. Även fast jag åker ner och träffar föräldrarna så är det inte ofta båda systrarna också är där så det var kul. På fredagen var det bara jag och trollet men på lördag kom båda systrarna, den ena från malmö med sin fästman och den andra från gbg. Då det var fotboll på kvällen så hade jag och mamma pratat om att gå på bio med tjejerna så kunde killarna få titta på fotbollen själva. Dock ville min äldsta syster titta på fotboll hon också. Så mycket för att man bara ska anta att flickor inte gillar sport ;) Så efter en halvstressig men supergod middag så försvann vi iväg till biopalatset för att se The Happening. Egentligen var jag mer sugen på Spiderwick men den visades bara mitt på dagen.
The Happening var hur läskig som helst och jag överanalyserar materialet som vanligt. Om hur bra regissören har tagit fram hur känslig människan egentligen är och på ett sådant enkelt sätt göra en väldigt skrämmande film.
När vi kom hem var det en mycket stark whiskeydoft i vardagsrummet och ett gäng som var lika glada ändå även fast det var en förlust i fotbollen. Så det blev några glas vin och så däckade iaf jag vid halv ett eller nått.
På söndag var det lite mer officiellt firande av mamma, hon fick en parfym och en ögonskugga av barnen. Efter det gick jag, mamma, trollet och den äldsta systern ut på promenad. Skogen vid herkules och gunnebo är alltid en fin promenadsträcka. Jag och mamma hamnade dock efter för de andra två var alldeles för hurtiga för vår smak. Typiskt nog när vi hade kommit runt till herkules igen och man inte hade trädens skydd så började det ösregna. Vi kikade efter troll och syster utifall de väntade på oss där men icke. Så hem kom man pisseblöt, trött och törstig men ingen syster eller troll. Visade sig att de hade suttit under ett regnskydd vid herkules så vi kunde inte se dem och väntat ett bra tag på oss innan de gav upp.
På kvällen kom mormor, moster samt min gudmor med man för att fira mamma också. Så det var trevligt. Strax efter middag och fika åkte jag och troll hem.

Idag sitter jag och väntar på att de ska höra ifrån sig på Fotoquick utifall jag får jobba där eller inte. Blev glad över att min bästis har skickat mail från Dublin och berättat vad hon har haft för sig hittills. Att hon har träffat sexguden är bara hur häftigt som helst med tanke på att senast vi såg honom var 3-4 år sedan i Edinburgh. Saknar min babe en massa så det känns bra att veta att hon har det roligt och trivs där hon är.

Nu ska jag sätta mig och plugga igen, är nog dags.
Ha det gott!

Bara en sak till...

Såg bara en liten rolig sak när jag tog sista ciggen för natten. Stod ute på balkongen så ser jag en kille komma gåendes. Antagligen på väg hem med tanke på hur mycket klockan är. Så upptäcker han en cykel som ligger brevid busshållplatsen som är på andra sidan gatan nästan precis vid vårt hus. Han börjar känna på däcken och verkar komma fram till att de verkade okej. Så han tittade sig omkring för att se till att det inte var någon i närheten. Lyfter upp cykeln och sätter iväg, kan lugnt säga att de fem metrarna som han cyklar är inte dåligt vingliga tills han kommer fram till att cykeln bara är skrot. Fick hålla för munnen så att han inte upptäckte att jag stod och titta på honom och asgarva. Alltid roligt med folk som inte tror att folk ser dem bara för att det inte är någon i närheten. Så fick jag iaf ett gott skratt innan jag slänger mig i sängen för att titta på Time Bandits innan jag slumrar in.

God natt och ha det gott!

Ajajaj

Har börjat dagen med läkarbesök. Fick order för ett par veckor sedan av min barnmorska att jag behöver konsultera en läkare angående min vikt. Har gått upp lite för mycket lite för fort så det kan ju vara något som är fel. Så kl 9 idag släpade jag bort mig till vårdcentralen. För det tar ju hela 5 minuter att gå dit ifrån mig. Aldrig varit med om en sådan hispig läkare och han pratade så fort och verkade allmänt nervös. Sen fick en sjuksköterska ta blodprov, usch och fy. Har traumatiska upplevelser från detta sen tidigare. Speciellt att sticka i fingret, när jag var mycket yngre så var jag jätte rädd när sköterskan skulle sticka mig i fingret så hon sa att vi kunde skippa det. Men precis när jag tittade bort så stack hon mig iaf, aj aj mycket illa. Trauma trauma trauma... ;) Sen för lite mer än ett år sedan fick jag åka till NÄL och operera bort blindtarmen och under undersökningen så skulle de ta blodprov på mig då också, de stack mig säkert 9 gånger eller så, mindre trevligt.. Idag slapp jag iaf undan med ett stick i armen, som inte fungerade. Det vanliga sticket i ett av fingrarna och ytterliggare ett stick i ett annat finger där sjuksköterskan pressade blod ur mig. Inte alls smärtsamt, jag lovar.. Så det har väl inte varit en superbra start på dagen om man säger så.

Resten av dagen ska jag väl förhoppningsvis plugga lite och röja i lägenheten. Kanske borde slänga i mig någon sorts frukost. Ska försöka äta var tredje timma men det går inte så bra än så länge..  Skulle inte tacka nej till en tupplur heller, var uppe alldeles för sent igår för att sedan gå upp kl 8. När trollet gick och la sig vet jag inte, vi tog en tupplur båda två på kvällen. Jag gick upp runt 22, han gick upp igen runt halv ett... Varför han ens gick upp det vet jag inte. Han är lite sådär knasig ibland.  Nä nu får det bli lite persika till frukost tror jag allt.
Ha det gott!


Fantasifull men arbetslös

Som högskolestuderande så hatar jag somrarna. Allt kämpande med att kunna försörja sig eller bara ha något att sysselsätta sig med. Vissa av mina vänner bor fortfarande med sina föräldrar eller så har de studentlägenhet med hyresfritt på sommaren så de har kunnat lösa det på den vägen. Själv är man sambo med ett lån som betalas med typ 1200 i månaden så pengar är ett konstant måste i min lilla värld. Jag har sökt en hel del jobb och jag sökte även en sommarkurs. Tyvärr var jag en dag sen med min anmälan till sommarkursen så jag hamnade sist i högen och kom inte in. Inte heller hört från ett enda ställe som jag har sökt arbete på. Tills igår. På avslutningsfesten för mitt program så kom jag i kontakt med en tjej som hade gått klart och de sökte extra folk på hennes arbete. Hon sa åt mig att skicka in min ansökan och det gjorde jag för nästan två veckor sen. Då det lät brådskande på henne så gav jag upp hoppet när det gällde det arbetet också när det hann gå så lång tid. Tack och lov så ringde hon igår och ville att jag skulle komma dit idag, jag hade dock trott att jobbet var här i Trollhättan men till min förvåning så visade det sig vara i Uddevalla. Skit sak samma tänkte jag, jobb som jobb. Jag är inte särskilt kräsen just nu. Intervju gick bra, inte för att det var så mycket till intervju. Hon berättade lite vad jobbet gick ut på och visade mig runt och hon ska nu höra av sig på måndag. Jag tror att jag kommer få det men är inte helt hundra ändå. Ska bli intressant arbete dock, jobbet är på Fotoquick/Aircall och jag kan inte mycket om mobiler eller framkallning av bilder om man säger så. Visst jag läste foto i gymnasiet men då lärde vi oss mest den hederliga konsten att framkalla för hand medan de på Fotoquick gör allt via datorer och maskiner. Men hon ska lära mig och jag tror allt att det ska gå bra. Det enda som är segt är att bussen går inte direkt ofta till Uddevalla men vi får väl se. Sen om jag är duktig kan jag också få jobba i Trollhättan och i Göteborg så det kan nog bli en hel del flängande fram och tillbaka. Men glad är jag för det. Kunde ju inte få försörjningsstöd från soc så detta är verkligen happy days om jag får jobbet, sen skadar det aldrig att få in en fot på en arbetsplats.

Just nu sitter jag och lyssnar på Linkin Park, har upptäckt deras nya skiva och den är mycket bra. Har lyssnat på dem tidigare och tyckt de var helt okej, hade en vän som älskade dem fast hon verkar nu ha gjort tvärtom. Jag tycker de har blivit bättre.
Lite kul att skriva blogg ändå, har fått upp mitt tycke för skrivande i allmänhet. Skrev mycket dikter och noveller när jag var yngre och fått höra att jag är bra. Inte för att jag tror på det alla gånger men jag gick journalistik i gymnasiet så något har väl min skrivarkonst förbättrats skulle jag tro. Dikter har jag nog gett upp helt nu men är helt klart sugen på att skriva noveller igen samt kanske påbörja den där boken som jag alltid har haft i huvudet sen högstadiet. Vem vet, trollet skriver på en bok så vi kanske kan bli ett riktigt författarpar. Dock skriver vi om mycket olika saker. Jag lever mest i en fantasivärld medan han fokuserar på verkligheten. Tror nog vi kompletterar varandra väldigt bra på det sättet, han drar in mig i verkligheten när jag behöver det och jag drar bort honom från verkligheten när han behöver det.

Nu blev detta en väldigt lång blogg men det visar bara på hur mycket jag tycker om att skriva. Nu är det nog dags att ringa mina söta föräldrar för att se om det är några nyheter angående min systers bröllop samt berätta om dagens intervju och eventuellt goda nyheter.

Ha det gott!


En helt vanlig måndag

Börjar vänja mig litegranna vid arbetslösheten. Inte för att det betyder att jag tycker om den men aja, finns inte så mycket att göra åt saken. Att det inte finns bättre lösningar för studenter under sommaren det förstår jag inte. Varje sommar blir det samma problem. Förra sommaren fick jag försörjningsstöd men fick det inte i år på grund av att trollet tjänar för mycket och vi anses ha gemensam ekonomi. Vilket jag anser lite konstigt för vi är inte gifta och då är det knappt någon laglig skillnad på att vara gift eller sambo. Eller jo, man har inte samma rättigheter som sambo men man har samma krav. Grejt...

Helgen var rätt go ändå, lördagen blev lite sen men det blev ändå middag på Stålverket och sen lite fika på Strandgatan. Söndag blev mest en mysig hemmakväll även fast han titta på fotboll och jag återupptäckte det roliga spelet Casino Inc.

Dock blev jag smått förbannad på kvällen då jag upptäckte att en helt okänd människa har bloggat om mig. Eller inte mig direkt utan om Västsex. Var ett par av oss som pratade med honom i torsdags då vi satt på bryggan och hade allmänt roligt. Sen igår fick vi se hur den här personen bloggar om hur vilken dålig förebild vi alla är för den yngre generations då vi associerar till sex (som vi förklarade att det inte är alls av den betydelsen), ses kommer från det gamla att anordna en sexa som man sa förr när man skulle anordna en fest. Och eftersom vi är ett festuskott som har funnits väldigt länge så är inte det så konstigt. Men det är inte direkt det värsta, han får skriva vad han vill egentligen. Vi har tryckfrihet. Däremot när han skriver detta och sedan lägger upp en bild på oss utan vår tillåtelse så är det inte riktigt lika fint heller, det kan luta mot förtal och hela kalaset. Inte för att jag någonsin orkar med sådant för en liten sak, däremot har jag bett personen att ta bort bilden. Vi får väl se vad som händer.

Ska försöka börja plugga idag men det är inte allt för trolig. Bea är som hon är helt enkelt.
Ha det gott!

Ingen bra början

Mitt förhållande till den här bloggen börjar inte särskilt bra skulle jag tro. Skrivit ett fint och långt inlägg, ska förhandsgranska och när jag sen försöker publicera på något vänster så försvinner allt. Bara lite irreterande. Men jag ska försöka skriva igen med lite fin och positiv ton.
Sen så är inte min relation till bloggandet överhuvudtaget särskilt positivt från början heller, jag tyckte det var en grotesk kultur tyckte jag, jag föredrog dagboken jag. Det ska vara så anonymt som möjligt. Men samhället förändras och vem är inte jag som inte förändras med den, så länge det inte går över mina principer helt förstås..

Klockan är kvart i två och jag har ännu inte lyckats ta mig in i duschen och klä på mig. Var inte längesen jag gick upp iof och trollet han ligger fortfarande kvar. Inte så konstigt dock, jag somnade in runt halv fyra och då satt han fortfarande upp. Tror att han helt enkelt måste lägga sig efter mig då det är han som är nattmänniskan och jag är morgonmänniskan. Eller så är det så enkelt att han vill kunna skriva på sin bok och det gör han bara när han är ensam nu för tiden. Helt förståeligt, jag kan inte ens skriva en blogg om det är någon i samma rum. Konstigt nog när ändå är så många som läser den. Kan vara för att jag känner mig som en öppen bok under tiden som jag skriver och så koncentrerad i mina tankar så jag vill inte bli störd.

Igår var en trevlig dag, förutom att den då spenderades i Vänersborg (skitstad). Jag o trollet umgicks med hans mamma och svärfar i deras båt som de hade lagt relativt centralt. Är vattenfestival i Vänersborg i helgen så det var mycket folk (för att vara Vänersborg) och en del musik. Men vi satt bara i båten och pimpla vin och åt jordgubbar så det var mysigt ändå. Dock var jag bakfull då jag festade rätt hårt i torsdags, var lite sommaravslutning för Västsex. Så då blev jag också officiellt exad med en shot kalles (mycket peppar), ett spex och ett X på ryggen på min overall. Så nu var det klart iaf, lite sorgligt men skönt att inte behöva ha all den press över sig hela tiden längre. Och alla roliga människor lär jag fortsätta se ändå om inte lika ofta dock.

Idag ska nog spenderas i solen på något sätt. Antingen nere på Strandgatan eller på minigolfen, den roliga av dem alltså inte den på Spikön. Finns väl en viss risk att det kommer bli båda alternativen iof. Det beror på när trollet tänker gå upp. Men nu är det nog dags för frukost skulle jag allt tro.
Ha det gott!

RSS 2.0