Längtar efter jobb

Yes, C-kursen är verkligen på C-nivå ;) Fritid vad är det? Jag börjar nästan börja glömma ordets innebörd. Nä så farligt är det kanske inte men det är betydligt mer intensivt just nu. Seminarieuppgifterna är rätt så brutala med så kort mellanrum. Och det är okej men jag saknar tid till att fundera över C-uppsatsen, det är hela tiden annat som ska funderas över. Och den här veckan är rätt så körig.
Måndag: Seminarium. Tvättid på kvällen
Tisdag: Föreläsning? Info om praktikkurs. Dans på kvällen
Onsdag: Föreläsning
Torsdag: Programråd
Fredag: Seminarium. Inlämning av uppsatsämne

Sen måste jag få in gärna två träningspass till utöver tisdagens dans men jag vet inte riktigt när då stor del av den övriga tiden behöver spenderas på seminarieuppgiften som är till fredagen. Sen måste det bestämas uppsatsämne där någonstans.
Hoppas på att få viss ledighet under helgen sen iallafall om jag inte behöver sätta igång med någon annan uppgift. Behöver studera inför en omtentamen som är helgen efter i och för sig.
Så, nu har jag fått klaga av mig av den allmänna stressen som jag känner.

Ska skriva klart uppgiften tills imorgon nu också. Bara en halv sida kvar ungefär så det är lugnt iallfall. Men det är bara för att jag och Jessica lekt duktiga studenter i veckan ;)

Jag fortsätter med mitt tjöt om Spotify och här kommer min spellista med Mika, en blandning av skivorna med de tråkigasta låtarna borttagna (Big girls):
http://open.spotify.com/user/menegilda/playlist/5Iuqjsa58NWfMZ2z5FtlnB
hojta om länken inte fungerar för jag har ingen aning om jag har gjort rätt :P
Här är One Tree Hill listan jag tjötat om också:
http://open.spotify.com/user/svrist/playlist/6FBZlsUqUq5H6wlNMIidxe

Dagens visdom: Man borde kunna stänga av Facebook periodvis när man behöver plugga ;)

Dagens låt: Mika - Any Other World


Livstid för misshandel?

Är det rimligt? I det här landet har vi löjligt låga straffskalor egentligen, speciellt gällande mord, våldtäkt och uttnyttjande av barn. Jag säger inte att vi ska ha dödsstraff, det är bara idotiskt. Men vi ger ändå låga straff.
Men nu är det en kvinna som studerade till sjuksköterska och misshandlade en sverigedemokrat. Av vad jag vet så har hon blivit dömd och vågar inte säga om hon har avtjänat det ännu eller inte. Men när hon har gjort det så ska det vara klart. Men nej, nu har universetetet hon läst på velat undersöka angående om hon lämpligen ska få gå kvar. Igår kom beslutet, nej det ska hon inte få göra. Och hon ska inte få läsa på högskolan någonsin. "Banned for life" så att säga. Det är absurt! Har man avtjänat sitt straff så ska det vara bra så.
Vilken framtid kommer hon få med misshandel i bagaget och noll chanser till vidareutbildning i det samhället vi lever i idag? Och jag lovar att jag är inte på hennes sida just för att det var en sverigedemokrat som hon misshandlade. För det är lika fel som att misshandla vilken människa som helst.
Sen kan jag förstå att det ändå skapar en diskussion om någon som är dömd för misshandel bör studera till sjuksköterska men jag är ändå tveksam. Har man sonat sitt brott så har man. Det enda situation där detta sker, brott mot barn, kan jag förstå att det känns svårt att låta en sådan person jobba som t ex förskolelärare.
Men skulle vi döma alla på detta sättet så skulle det snart inte finnas ett Sverige att tala om, det skulle bli massinvandring för alla jobb förutom till korvkioskarna...

Ja nu har jag kört mitt debattämne för den här veckan :P

Lite senare ska det tränas på gymmet och ikväll drar jag och trollet till Mölndal för en snabbvisit då han har en däckutbildning i Mölndal imorgon. Får jag passa på att plugga lite. Som nog behövs för koncentrationsnivån var på noll för mig igår så jag förstod inte mycket av vad som sades på förläsningarna.

Dagens visdom (smygreklam): Vichy Normaderm produkterna är det bästa jag har varit med om.

Dagens låt: Not Fair - Lily Allen

Shoppa Shoppa Shoppa

Är bland det bästa som finns när man har väntat alldeles för länge på att få pengar =)
Spenderat dagen på Överby med Jessica den sötnosen. Vill nog inte riktigt räkna efter hur mycket pengar som har blivit spenderade idag. Här kommer iallafall inköpen:
Jeans - JC
Mössa - Carlings
Vichyprodukter - Apoteket
Mascara - Kicks
Svart linne - Gina tricot
Grå/Grön topp - Åhlens
Skitsnygg väska - Åhlens
Grå kofta - Vero moda
Svart topp/mönstrat - Vero moda
Pärlhalsband, Pärlarmband, Pärlarmband (de hade 20% rea på pärlsmycken), diadem - Glitter

Och jag är supernöjd =) Hade velat hitta någon mer varmare tröja men finns mest tjocka koftor och jag ser ju ut som en luden boll i dem =P
Självklart blev det en tacobuffe också ;)
Nu blev det till att diska, borde ju göra något som är till nytta för mer än mig själv idag ;)
För övrigt så är jag helt och hållet förälskad i den spellistan med musik från One Tree Hill som jag har på Spotify ^^
Imorgon blir det restaurangbesök med min allraste sötaste sötnöt som jag älskar över allt annat ^^

Dagens visdom: Gå och shoppa när du inte behöver något för då hittar du fler saker ;)

Dagens låt: Be Yourself - Audioslave


Övertrött osv

Hej Hej!

Vet inte riktigt varför jag inte ligger och sover just nu eller jo det vet jag. Hatar att sova mitt på dan egentligen. (Ja Jessica, hata är ett starkt ord =P ) Men skulle kanske behöva det vad vet jag.
Våra roliga lärare gav oss seminarieuppgiften bara en dag innan den skulle vara inne så satt uppe till kl 4 imorse för att skriva klart. Gick upp igen kl 8. Att jag faktiskt kunde sitta och diskutera under seminariet var ett under.

I samband med pluggandet blev jag dock en liten Spotify-nörd. Jag måste ha musik på när jag pluggar annars kanske jag inte koncentrera mig. Men jag är trött på min mp3 och radion är bara jobbig då jag måste byta kanal så fort det kommer en låt jag inte gillar. Så tog och fixade Spotify och blev faktiskt förvånad över hur enkelt det fungerar. Inte ännu orkat fixa en spellista men har snott andras så har en 11 timmar lång lista med musik från Scrubs och musik från One Tree Hill. Väldigt mysig musik, speciellt till studierna.

Imorgon blir det till att shoppa med Jessica och det ska bli riktigt sköj ^^ Fick även köpt lite korsordstidninger, mitt vardagsnöje som jag inte haft råd med i sommar.

Men nu kommer jag till anledningen till att jag satte mig och skrev. Som vanligt är det att jag egentligen är upprörd över något. Den här gången är det Sverigedemokraternas otroliga idioti som har triggat igång det. Läste en intervju med deras partiledare i Expressen. http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.1709455/om-vi-skulle-bli-vagmastare-sa-tvingar-vi-oss-till-inflytande

Bara uttalandet om att tvinga sig till inflytande när det bara eventuellt kommer hamna över 4%-gränsen känns ju stabilt. Men den här intervjun är otroligt skrattretande. Expressen frågar om diverse olika punkter i deras program, för att se vad de faktiskt säger utöver deras invandrarpolitik. Och det är bara undanflykter det mesta. Till exempel angående facket, MBL och LAS. De tycker inte om dem och skriver egentligen att de vill ändra eller ta bort dem. Men i intervjun säger han att det är bara är ett idéprogram. Om det ska genomföras eller inte väntar de med tills de är med i regeringen. Samma säger de om barnpenningen som de vill höja så att det räcker med bara en förälder är hemma. Okej för att Expressen styr intervjun här så får jag ändå till viss del hålla med om att detta ökar ändå chanserna att mammor blir de som stannar hemma. Samt att det faktiskt är negativt gentemot pensionssystemet. Och hur ska man kunna veta om de är några att rösta på om allt är idéer som de inte vet om de vill genomföra eller inte? Då har man ju ingen aning om vad det är för parti man röstar in. Och att de vill göra iskränkningar på aborträtten med förklaringen att det är vanligare att kvinnor är abortmotståndare än män. Vad spelar det för roll? Jag vill varken att en man eller kvinna ska bestämma över min rätt att skaffa barn. Absurt!
Detta tycks vara ett parti som inte vet vad de vill, utöver i invandrarpolitiken det vill säga. Får de något att säga till om efter nästa val så ska jag nog fundera seriöst över att flytta till Kuba!

Så nu har jag fått ur mig lite aggressioner. Tack för mig!

Dagens visdomsord- tro det värsta om alla så blir du kanske glatt överraskad

Dagens låt - Jimmy Eat World - Kill


Gym & Party

Har varit på gymmet i två timmar idag så är lite trött just nu. Sen att det tar en timma ungefär att ta sig fram och tillbaka (rask promenad) gör inte saken bättre. Massa seg.
Fruktansvärt många spännisar där också. Väntar bara på att de ska börja posera och kyssa sina armmuskler. Än sålänge var det bara en som stod och spegla sig och spana in ansiktet och en annan som lyfte på tröjan för att spana in sina magmuskler. Och alla väger sig för att se om det gått upp i vikt.
Själv ställde jag mig på vågen för att se om jag har gått ner ;) Och det har jag faktiskt :P Ytterliggare ett eller två kilo har försvunnit. Jag kommer bara smälta bort nu när jag sätter igång med träningen också ;)
Bestämt att det blir gym två gånger i veckan samt BodyJam på torsdagar. Till en början iallafall =)

Ikväll blir det party med Jessica, yay ^^ Gullungen har införskaffat en box med vårt favoritvin och sen bär det av till Studentkåren. Mutade Crii med lite lakrits för att han skulle låta mig gå samt låna ut pengar :P

Dagens Visdom: Glöm inte BH när du går och gymmar..
Dagens låt: Valfri Millencolin-låt

Som vanligt...

så suger jag röv på att skriva i lilla bloggen.. :P

Ja nu har iallafall skolan börjat igen. Måste säga att det är skönt att få komma igång. Är ju ändå sista året nu =) Dags för Kulturvetenskap C och C-uppsatsen. Måste säga att jag blir nog lite besviken om inte jag och Jessica får VG igen. Vi har ju rätt höga förväntingar på oss med tanke på att vår B-uppsats. Var ju bara vi och en uppsats till som fick VG då. Det svåra är bara att komma på ett uppsatsämne. Finns för mycket att välja.
Aja, just nu är det bara förberedande kurs. Gå igenom olika teorier och metodiker men det är kul även fast dagens föreläsning om performance och performativitet var lite seg.

Segast är däremot att jag inte får CSN ännu så väntar spänt på att resultatet från sommarkursen ska komma. Blir det godkänt där, som jag faktiskt tycker det borde bli, så är CSN inget problem. Men segt att vara utan pengar. Vill gå och klippa mig samt färga håret. Har ju upptäckt frisörskolan här i Trollhättan, jag vet jag är lite seg, och det är betydligt billigare där. Väldigt tacksamt när man är fattig student, larvigt att hårfärgning ska kosta upp till 700-800 kr hos en vanlig frisör.

Har börjat träna nu också. Mina föräldrar är urgulliga och gav mig ett terminskort på Älvhögsborg i tidig födelsedagspresent. Så var på dans-areobics igår och fått träningsvärk i magmusklerna för första gången på väldigt länge. Roligt pass dock =) Idag skulle jag gått och simmat om inte Hamza hade varit helt snurrig och glömt av mig :p Och imorgon har jag inbokad tid med en gyminstruktör som ska lägga upp ett "schema" för mig.
Bestämt iallafall att jag ska gå på dans-areobicsen varje torsdag och gymma övrig tid till att börja med. Får se hur jag ska lägga upp det längre fram.

Imorgon hoppas jag även utgång till Kåren, måste ju passa på medan det är Inslussning (nollning). Ledsen men kommer inte vänja mig bort med nollningen riktigt ännu ;)

Dagens visdom: Att ha med morötter till föreläsningen är både bra och dåligt. Man slipper köpa en macka men det låter ju så fruktansvärt när man äter dem :P

Dagens låt: Millencolin - The Ballad


RSS 2.0