Bröllop och Nollning

Kan börja med att jag känner mig helt slutkörd efter den sista veckan som har varit. Även fast jag sover de timmar som jag ska så orkar jag knappt gå upp eller göra något under dagen.
Förra veckan började med en fadderutbildning på tisdagen inför nollningen i skolan. Jag är inte längre med i sexmästeriet så passade på att vara fadder för de nya nollorna i år. Fick då veta att jag skulle få hänga med utskottet EPOK (Personalvetarna) då mitt program inte har något eget utskott. Efter utbildningen var det en liten sittning och fest för de faddrar som var där. Det var då en fadder från EPOK närvarande. Lite kul då hon också kom från Mölndal, hade till och med bott i samma område som mig så det var lite kul. Kvällen blev rätt tidig för min del då jag kanske hade sovit två timmar den natten och dagen efter så skulle ju nollningen börja med phaddermöte 8.30. Så det gjorde jag, gick sedan hem och sov ett par timmar innan det var dags för kick-off i aulan. Då fick nollorna info om utskotten, jag fick ensam prata inför alla nollor då ingen annan fadder från EPOK hade dykt upp (De är 21 st...) så det var lite hemskt. Efter så skulle nollorna göra nolle-brickor som de ska ha på sig hela nollningen. Det står vilket program de går, namn samt att på baksidan finns det små rutor där man kan ge dem för poäng för saker de gör. Var grymt jobbigt att behöva springa upp och ner för trapporna då jag fick ta hand om mina nollor själv. Även denna kväll blev rätt tidig då jag skulle åka till Göteborg torsdag morgon.
Jag åkte ner innan troll då mamma skulle klippa mig samt färga mitt hår, så har nu betydligt kortare hår och väldigt mörk nästan svart hår fast mer åt det röd/lila hållet. På kvällen kom syrran och senare troll och vi begav oss mot Malmö. Där var det nästan lite party hos malmösystern då de pillade med det sista inför bröllopet tillsammans med några vänner.
På fredagen bar det av till Gildaskolan, vi systrar och en kompis till den blivande bruden. De gjorde manikyr och pedikyr medan jag slog på stort med en anisktbehandling som var väldigt skön faktiskt. Under dagen gick vi runt lite på Malmöfestivalen och sedan lite pyssel hemma hos syster. Hon gjorde örhängen till mig med pärlor som jag fick välja själv, valde även designen och de blev grymt snygga ^^
På lördagen så var det ändå dags, upp kl 7 för att börja göra sig iordning, hjälpa bruden och allmänt stressa runt. Framåt 8-9 kom tjejgänget och hjälpte till de också. Jag fick sedan vara personlig påklädare för bruden då hon hade en massa knappar på klänningen. Sedan lite sent men runt 10 så bar det av till Fredensborg. Lite udda vigsel enligt mig ;) Men danska traditioner verkar lite skumma också :P Men ändå vackert, Therese och Kaare var jättefina. Efter det var det kort visit på hotellet och sedan iväg till golfklubben där mottagningen skulle hållas. Så där blev det kaffe kakor och bröllopstårta. Ett par timmar senare var det dags för middag, var lite nervöst då vi fick sitta varannan svensk/dansk på ett ungefär. Jag hade Kaares bror på ena sida och hans fru på andra. Men de var verkligen super trevliga och vi hade det väldigt roligt på vårt bord. "Skott i råttan" är ett av de fina citaten, speciellt när troll skulle översätta detta för en av danskarna. Det blev i slutändan en väldigt trevlig kväll med tanke på att jag var lite halvt knäckt efter morgonen och all förvirring.
På söndagen efter ha kört runt vilse inne i Köpenhamn ett bra tag så stannade vi i Malmö för att äta lunch och släppa av en tjej och sedan till Göteborg för att släppa av Kathrine och sedan hem till Trollhättan. Var inte dåligt trött.

Igår var första introduktionsdagen, ska läsa Arbets- och organisationspsykologi A nu. Läraren vara något flummig men ändå trevlig. Känns konstigt då upplägget är helt annorlunda nu än under kulturvetenskapen. Första examinationsuppgiften ska vara inne nästa vecka. Så det blir bara till att sätta igång efter att ha skrivit färdigt.
Efter introduktionen gick jag och jessica och flumma runt lite innan det var dags för övningssittning 17.00 som vi sedan fick veta var 19 så vi fick gå och spela minigolf med ekonomerna då vi nu också fått veta att vi inte får vara med EPOK längre. Sittningen var kul, lite trög på sina ställen kanske. Jessica gick någolunda "tidigt" sen då hon inte visste hur bussarna till Vänersborg gick men jag stanna med Darre och Erika så kom väl hem strax innan 1 eller så.
Idag har det bara varit faddermöte men känner att jag måste sätta igång med uppgiften då större delen av torsdag, fredag, lördag och söndag kommer försvinna pga nollningen.
Nu blev det en väldigt lång blogg men jag har inte orkat skriva på så länge. Men ska försöka bättra mig. Har för övrigt beställt en tröja från thinkgeek.com med texten "I'm blogging this" :P Är jag nördig eller är jag... men men..
Ha det gott!

Bröllopsparet med tärnor (jag och Kathrine, Hanna saknas dock) och bestman (Kaares bror). Här är vi på golfklubben.


Dötid

Veckodagarna för mig är bara ren dötid just nu, är bara på helgerna som saker och ting händer. Helgen som var nu fick jag äntligen träffa min underbara Ika som har varit borta hela sommaren. Det blev en tripp till Ikea där jag och troll köpte en fin kudde till soffan, nya kuddar att sova på samt ett överkast till sängen och två stora prydnadskuddar till sängen. Så nu är det väldigt fint i sovrummet tycker jag. Efter det var det tillbaka till föräldrarna så Ika fick vara med om en liten familjemiddag och strax efter var det att bege sig in till stan och Bergakungen för att se den nya Mumien filmen. Helt okej film, Yetisarna var så söta ^^ Jag har bestämt mig för att jag vill ha en sådan. Efter bion åkte mamma och pappa hem medan jag troll och Ika beslöt oss för att göra en runda på stan. Vi gick säkert runt i en trekvart innan vi hamnade på PC som faktiskt var rätt okej nu för tiden. Fast alla var rätt trötta så vi begav oss runt elvatiden. Blev ett nästan tårfullt hejdå till Ika då vi inte hinner ses mer innan hon flyttar till Malmö. Sorgligt men sant. Aja, nu har jag iof fler anledningar till att åka ner till min favoritstad, både syster och bästis.

Söndag var jag rätt seg men både jag och troll blev ändå uppe rätt så sent, runt ettsnåret hörde vi tre höga kraschar och kommer snabbt fram till att busskuren precis utanför har blivit sönderslagen och vi ser tre killar gå därifrån. Blev ett samtal till polisen som sen skickaden en polis då vi sa åt vilket håll de gick åt. Ingen aning om de åkte fast men som troll säger, skadar inte att skrämma upp dem lite av att det kommer en polisbil förbi rätt snart. Tråkigt på busskuren dock, blir så förbannad över sådant för det är ju totalt meningslöst och det är alla som måste betala för det, även de som gör förstör. Så förstår verkligen inte varför. Kan tänka mig att, då de svängde av mot Kronogården att det är människor som kanske är väldigt frustrerade men det finns ju så mycket annat man kan lägga den energin på. Men men, vad ska man göra..  Aja, så det var min helg iaf.

Nästa helg är det trolls butikschef som ska gifta sig så vi är bjudna. Vi kan dock bara gå på bröllopsfesten, ska inte stanna så länge heller då trollet ska jobba dagen efter. Mig gör det inte så mycket, känner ju inte nån och det är ett antal som man inte heller hört så mycket positivt om heller för den delen.
Helgen efter det är iaf det bästa bröllopet, min systers ^^ Ska bli himla roligt faktiskt, även fast det blir en lång dag. Men tror säkert att det kommer bli en väldigt fin dag och att min syster kommer vara jättefin. Vet inte hur bröllopsklänningen ser ut men hon brukar ha bra smak för det mesta ;)

Nu ska jag väl diska tror jag allt, är ungefär det roligaste jag gör på veckodagarna :P
Ha det gott!

Ge mig ett par hörlurar tack

Jag tror seriöst att jag kommer flippa ut snart. Hur länge kan man borra på ett och samma ställe egentligen? Bostadsföreningen kom nyligen fram till att fasaden har fått köldskador eller nått efter i vintras så nu håller de på och fixxar på husen här. Igår var de nästan precis utanför mina fönster så drog ner alla persienner som jag kunde utifall att de fick för sig att kika in men då höll de bara på att knacka lite så det var rätt så lugn. Nu har de säkert borrat konstant i en halvtimma och jag håller på att bli fullständigt galen. Mitt huvud känns helt omskakat =/ Vill bara slå någon.

Nu börjar skolan och nollningen närma sig allt mer. För er som inte vet så har jag anmält mig till att vara phadder för de nya studenterna. Går ur sexmästeriet för att slippa jobba på nollningen :P (kanske inte hela anledningen) och så ska jag vackert vara med iaf :P Fast det kan nog bli kul. Försöker få Jessica att vara phadder med mig så att inte de stackars MMA studenterna bara har med mig att göra. Fast hon kanske inte får då hon inte kan vara med på utbildningsdagen. Aja, det är bara att vänta och se.

Anser för övrigt att Swedbank Fastighetsbyrån-reklamen är bland de sorgligaste som finns..
Förresten, Hanna sötnos, var inte meningen att rabbla upp vänner i den förra bloggen som om de var den enda jag hade. Självklart ska det bli kul när du kommer hem också ^^ Och andra som jag inte har nämnt. Men eftersom det är typ är fem pers som läser den här bloggen så lär det inte vara alla jag känner :P

Okej, nu hoppar jag satan i mig ut genom fönstret. har jag tur kanske jag landar på en av de som är ansvariga för det där jäkla borrandet...
Ha det gott

RSS 2.0